top of page
Zoeken
  • pietdekker

OneTrust Assessment Automation

In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister.


OneTrust biedt de mogelijkheid om het verwerken van assessments te automatiseren. Door het definiëren van regels worden op basis van de gegeven antwoorden voorgedefinieerde risico's aangemaakt. Dat is nog eens mooie functionaliteit en ik definieerde regels voor elk denkbaar risico. Geen risico zou mij nog ontgaan! De kater kwam later, want na het verwerken van een flinke berg assessments zat ik plotsklaps met een veel te grote risico portfolio.


Hierdoor werd ik geconfronteerd met de vraag hoe volledig te zijn in mijn risico-analyse en hoe daarbij handig gebruik te maken van automatisering. Dit zonder mezelf te overladen met risico's die waarschijnlijk nooit op zouden treden.

Als je beducht bent om te veel te automatiseren, is het aan te bevelen om eerst ervaring op te doen met een handmatige aanpak. Op basis van de eerdere ervaring heb ik daarom bij het opstellen en automatiseren van een volgende assessment de volgende werkvolgorde aangehouden;

1. allereerst heb ik vooraf een lijst gemaakt van elk risico dat mogelijk op zou kunnen treden;

2. ik heb een assessment template opgesteld waarin geen regels voorkomen en deze gebruikt voor het uitsturen van een tiental assessments;

3. bij het verwerken van deze assessments heb ik het vooraf opgestelde lijstje gebruikt, de gesignaleerde risico's geturfd en deze handmatig aangemaakt in OneTrust;

4. vervolgens heb ik de template aangepast door voor elk risico dat meer dan de helft van de gevallen voorkomt de betreffende regel aan te maken.

Deze template is nu de basis voor de nog uitstaande assessments. Bij het verwerken van de response doe ik dan nog wel een check voor die risico's die niet zijn geautomatiseerd. Waar nodig maak ik die alsnog aan in OneTrust.


Door deze aanpak is de resulterende risico portfolio realistischer van aard en hoef ik me niet bezig te houden met het achteraf verwijderen van overbodige risico's.


Deel dit bericht als je wilt dat er meer tips over het gebruik van OneTrust zijn te lezen.
24 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page